E-pošte: info@fdsp-cn.com
Telefon: +86-025-66621288-108
Dom > Vijesti > Sadržaj

Industrija Vesti

Kako odabrati odgovarajuću opremu za pakovanje
Jan 24, 2018

Kako odabrati odgovarajuću opremu za pakovanje postoje tri glavna područja koja treba uzeti u obzir. Prvo, koji je stil pakovanja ispravan za vaš proizvod? Drugo, koje karakteristike ima vaš proizvod? Konačno, koji su kriteriji učinka potrebni za vaš proces?

packing machine

Koje su karakteristike vaših proizvoda?

Vaš proizvod određuje tehniku ​​mjerenja ili ishrane koja je idealna za vaš proces. Postoje četiri glavna uređaja za merenje materijala koji će se koristiti u opremi za pakovanje: gravitacija, šrafovi / vijci, vibracioni tanjiri i dodaci za kaiševe.


Mašina za vrećanje gravitacije dobro funkcioniše sa kamenom solju, pirinčem, sojem, PVC smolom, skrobom i peletiranom hranom i vrši baš kao što sugeriše ime. Prilikom rukovanja proizvodima kao što su mešavina suvog keksa, mlevena kafa, TiO2, krompira, jabukovo vlakno, smeđi šećer, suva glina ili kalcijum karbonat, verovatno su vam potrebni punilci tipa puž / vijka. Za proizvode sa velikom varijacijom veličine kao što su sirevi sira, voštane hemikalije, zamrznute škampe, ugalj, smole, slatko hranjenje, žitarice, miješanje tragova, dagnje i pseći keksi, pojas ili vibraciona tacka će ih najbolje rješavati. Razlog za određivanje najboljeg mernog uređaja je konzistentnost skale i programa, kako bi se postigli ponovljivi rezultati.


Koju vrstu učinka vam je potrebno?

Brzina i tačnost su međusobno zavisni. Ako je tačnost vaša glavna briga, možda ćete morati žrtvovati malo brzinu da biste održali toleranciju. Ako je brzina popunjavanja prioritet, možete žrtvovati određenu tačnost.


Vage za vaše proizvode spadaju u dve kategorije: bruto-težina ili neto-težina. Zauzimanje neto mase suvog materijala tokom procesa pakovanja se vrši punjenjem "kante" ili "kante" unutar opreme za pakovanje sve dok se ne postigne željena težina. Kontrole skale se odnose samo na težinu merenog materijala ili na hranu u kantici. Neto težina za hranjenje dozvoljava brže brzine vrećanja, obično povećanje od 1-2 vrećice u minuti tako što napaja proizvod u kanticu za mjerenje, dok sledeći kontejner se stavlja u poziciju.


Uhvatiti bruto težinu suvog materijala tokom procesa pakovanja se vrši tako što se nula izmeri težina opreme i vreće koja se stavlja na program za ispuštanje pražnjenja, a zatim se hraniti ili mjeriti proizvod direktno u vreću. Ušteda od bruto težine je tipično sporija nego neto-mjerenje za hranjenje, jer ne možete započeti proces hrani dok se ne ukloni postojeći kontejner i postoji novi kontejner.


Zaključak

Izbor odgovarajućeg kontejnera za vaš proizvod će vam pomoći da odredite početni dizajn opreme i nizvodne dodatke vašeg sistema, kao što je paletiziranje. Karakteristike protoka vašeg proizvoda će utvrditi najbolju tehniku ​​merenja ili ishrane kako biste premestili svoj proizvod od dovoda u kontejner. Kriterijumi performansi koje izaberete za vašu proizvodnju pomoći će vam da odredite vrstu potrebnog punjenja. Sjećanje na ove tri osnovne parametre odlučivanja bit će ključne za kupovinu pravog i pouzdanog sistema za vašu proizvodnu liniju.